Verhaal Willie

14 jaar ziek

14 jaar was ik ziek. In al die jaren heb ik tientallen gesprekken gehad met psychiaters en psychologen. Ik ben er nooit beter van geworden. Integendeel. Het werd steeds erger. Medicijnen hielpen altijd tijdelijk. Als het middel niet meer hielp, was de angst nog groter geworden en er kwamen steeds meer psychische klachten bij.

De laatste twee jaar was ik zo ernstig ziek dat psychiaters en psychologen niet meer wisten wat ze met me aan moesten. Ze werden sarcastisch en namen me niet meer serieus. Dit gaf me het gevoel dat ze dachten dat ik niet anders wilde en niets wilde aannemen. Maar ik kon het gewoon niet. Natuurlijk wilde ik wel, maar mijn gevoel was inmiddels zo kapot dat ik me dag in dag uit zo diep ongelukkig voelde dat ik nog alleen maar meer radeloosheid, angst en gejaagdheid voelde. Stilzitten lukte niet meer. Ik liep de hele dag rondjes totdat ik er als het ware bij neer viel. Niets kon ik meer aan. Ook werken het ging niet, alles ging fout en verkeerd. De chaos in m’n hoofd was compleet.

Inmiddels mag ik steeds meer uit dat diepe dal omhoog klimmen dankzij de behandeling (lees: het verwerken van wat in het verleden gebeurd is) die ik van Piet krijg. Elke keer vind ik het een wonder dat ik Piet en deze behandeling heb mogen vinden. Er wordt alles aan de oorzaak gedaan en niet aan het gevolg, iets wat in de psychiatrie gebeurt. En wat is het toch ook belangrijk dat Piet dag en nacht voor je klaarstaat om je uit dat diepe dal te trekken. Ik had erg veel last van paniekaanvallen. Altijd kon ik Piet bellen. Bijna altijd kreeg hij mij weer rustig en zakte het af. Hij kon me vertellen wat de behandeling met mee deed, wat er gebeurde en hoe verwerken in zijn werk gaat.

Ik denk vaak dat het niet zo best met me was afgelopen als ik deze behandeling niet had gevonden. Zeker, alles is zo afhankelijk van de zegen van boven. Maar wat is het ook belangrijk om de juiste behandeling te ontvangen.

Ik heb veel geprobeerd; homeopathie, bioresonantie, feedback, verschillende reguliere medicijnen en tweemaal was een opname noodzakelijk. Ook mijn man en kinderen gingen eraan onderdoor. Uiteindelijk heb ik moeten constateren dat niets heeft geholpen.

Ik kan mensen met angst- en dwangstoornissen, depressieve klachten en trauma’s de behandeling van Piet aanraden. Deze behandeling is de beste keus in m’n ziekte geweest. Maar het valt niet mee. Het vergt heel veel doorzettingsvermogen en energie, maart het is ’t zo waard. Je krijgt je gezondheid terug en je komt voor een groot deel of helemaal van de medicijnen af. Dat geeft echt zo’n fijn gevoel! Wie zou dat niet willen?

Willie

Meer verhalen van

cliënten

Een lange weg – het verhaal van René

lees verder >>