Wat is de

Stichting Psychische Verwerking?

Piet Moerman, initiator van Stichting Psychische Verwerking, is sinds 1996 bekend met de reguliere psychische hulpverlening. In dat jaar werd hij zelf psychisch patiënt. Al snel merkte hij dat de toenmalige hulpverlening niet verder kwam dan de conclusie dat hij niet kon genezen. Deze mededeling zorgde ervoor dat Piet totaal in elkaar stortte. Hij kreeg te verstaan dat hij een leven moest leiden met pillen als belangrijke factor.

Niets hielp
Piet: “Ik werd – zoals velen – volgestopt met pillen en moest daarmee proberen te leven. Na twee jaar ging het veel slechter. De behandelaars wisten zich geen raad. Mijn echtgenote en ik gingen op zoek naar andere wegen. U kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het geprobeerd; homeopathie, massages, lichttherapie, praatgroepen, enzovoorts. Niets bleek te helpen.”

Op eigen benen

Na twee jaar zoeken, en vier jaar ziekte, kwam Piet in contact met een behandelaar die zelf een therapie had ontwikkeld. Na een intakegesprek van 1,5 uur kon hij precies vertellen waar de oorzaak van de problemen lag. Piet: ”Deze man heeft mij de juiste technieken bijgebracht, waardoor ik na twee jaar weer op eigen benen stond. Ik kon verder met mijn leven.

Anderen helpen
Dit heeft dermate veel indruk op mij gemaakt dat ik besloten heb om anderen te gaan helpen. In 2002 vertaalde dit zich allereerst in de oprichting van een zorgboerderij. Sinds 2014 bieden wij dezelfde 2 jarige Therapie aan mensen die, net als ik destijds, zijn vastgelopen in de psychiatrie.”

Hoe komt iemand op het idee om mensen te helpen die

traumatisch erg ziek zijn.

Vanuit mijn eigen trauma ervaring en omdat de GGZ aangegeven had dat ik niet meer beter kon worden. Door een therapie te volgen bij een ervaringsdeskundige en na 2 jaar therapie beter mocht worden, waardoor wij in 2002 zo verblijd en enthousiast waren om alles weer om je heen te mogen zien en te beleven dat we mensen wilden helpen die traumatische erg zwaar ziek zijn en net als ik door de hulpverlening opgegeven zijn of jaren aan het lijntje worden gehouden.  Met het uitleggen bij instanties en mensen om ons heen om ze geheel gratis te helpen hadden we totaal niet verwacht dat je tegen heel veel teleurstellingen en geestelijke klappen aanloopt. Je word totaal niet serieus genomen zelfs door je eigen soort mensen niet en er word gezegd dat het nooit van de grond komt het verbaast ons dat ze mensen zo graag ziek willen houden zo komt het voor ons over en daar hebben wij veel verdriet over gehad en nog steeds en hebben het daar heel moeilijk mee.

We hebben tot 2013 zoveel moeten incasseren dat de wanhoop nabij was en er mee wilde stoppen. De Heere kwam ons op het onverwacht de weg te wijzen om verder te gaan door ons onbegrepen weg en nu mogen we zo dankbaar werk doen en zoveel mensen helpen dat wij verbaast zijn dat we het mogen doen en dat we de gave mogen ontvangen om deze mensen echt te helpen.

De mensen om ons heen begrijpen totaal niet wat we mogen doen, we spreken regelmatig mensen over het werk en je merkt dat het niet binnen komt en ze ons totaal niet geloven en begrijpen, het beneemt mij vaak de moed om er met gezonde mensen over te praten.

5 jaar geleden ben ik  begonnen met therapie geven.  Van de mensen die de 2 jaar die voor de therapie staat hebben gevolgd.  Hebben wij tot nog toe 100% resultaat mogen behalen waarmee we heel blij zijn.

De mensen die wij nu mogen helpen zijn allemaal mensen waarvan de ggz  niet meer weet hoe verder, ze zijn bij ons gekomen en gaan door de therapie allemaal goed vooruit en komen er ook bovenop als zij de therapie blijven volgen, het is steeds een wonder als je mag zien hoe deze mensen na soms jarenlang ziek zijn in verhouding in een korte tijd uit een vreselijk zwart gat beter mogen worden, het zijn mensen met de volgende ernstige psychische problematiek   trauma’s, psychoses,  incest ,erge paniek ,herbeleving, angst  burn-out  suïcidaal.

Voorbeeld

van een cliënt

Is 16 jaar ziek kwam hier en zei jullie zijn de 8e hulpverlening instantie bij de7 instantie diverse mensen per instantie gehad de 7e zei je moet er mee leren leven dat hoort bij jou zo ben jij ze kwam hier en  na een gesprek van 1 uur en mochten we precies zeggen hoe het kwam en wat er aan te doen is nu 5 maanden later al een heel ander mens mogen worden we zien ze gelukkig klimmen.

De mensen die na een jaren lange perioden nu beter mogen zijn hebben dezelfde drive als ik toen had om mensen de weg te wijzen, ze willen graag uit eigen ervaring dat anderen ook deze therapie volgen, we moeten ze regelmatig remmen om teleurstellingen te voorkomen